KURSY FINGER FOOD REALIZOWANE W RAMACH PROJEKTU CENTRUM KOMPETENCJI ZAWODOWYCH II

 

Tyci tyci kanapki, mini babeczki i smakowite desery w słoiczkach. Czy zastanawiacie się, skąd te wszystkie pyszności ! My wiemy i z chęcią Wam powiemy! Rozpoczęliśmy kolejną edycję kursów podnoszących kwalifikacje w zawodzie hotelarza oraz poszerzających kompetencje i umiejętności uczniów klas przysposabiających do pracy. W ranach projektu Centrum Kompetencji Zawodowych II , współfinansowanym przez Powiat Krakowski, młodzież szkoły branżowej i przysposabiającej, bierze udział w kursach finger food czyli małych przekąsek. Podczas zajęć uczestnicy kursów  uczą się przygotowania bankietowych przekąsek i deserów „w sam raz na raz”. Oprócz tradycyjnych metod gotowania i sprzętu kuchennego, wykorzystują nowoczesne urządzenia wielofunkcyjne. Z pomocą Thermomixa powstają wytrawne pasty do kanapek o słodkie kremy do babeczek! Wszystkie potrawy cieszą nie tylko oko, ale przede wszystkim podniebienie ! Jest pysznie, zdrowo i bardzo twórczo! Uczestnicy bardzo chętnie angażują się w zajęcia, ucząc się nowych czynności i poznając ciekawe kulinarne zagadnienia.

Jesteśmy z nich ogromnie dumni!

GALERIA...