„Duzi dla małych”

IMGP0545-webCzwartek 9 marca był ważnym dniem dla uczniów klasy II i III Szkoły Przysposabiającej do Pracy. W tym dniu uczniowie prezentowali swoim młodszym kolegom i koleżankom z klas I-III i IV-V swoje umiejętności przy przygotowaniu posiłku. Uczniowie mogli się poczuć prawdziwymi kucharzami i kelnerami, wcielając się w powierzone im role. Wychowankowie zostali wcześniej nauczeni przez nauczycieli jak przygotować posiłek, jak bezpiecznie posługiwać się sprzętem agd, w jaki sposób nakryć stoły, prasować obrusy, ustawić zastawę stołową oraz w jaki sposób elegancko podać posiłek. Po odpowiednim przygotowaniu sali uczniowie wcielili się w rolę kelnerów. Zaproszeni zostali także nauczyciele, którzy mogli zobaczyć jakie umiejętności posiadają już uczniowie klas Przysposabiających do Pracy. Wszyscy zaproszeni goście z zaciekawieniem obejrzeli również prezentację multimedialną na temat odpowiedniego podawania posiłków, nakrywania do stołu, zasad dobrych obyczajów i kulturalnego zachowania się przy stole. Nauczycielami koordynującymi projekt były panie: Małgorzata Dudek, Paulina Pająk oraz Anna Korzeniak- Trąbka.

GALERIA...